Radiofrequentie

Verschillende toestellen van Venus Concept zijn gebaseerd op de aanlevering van radiofrequente energie. Radio Frequentie (RF) is energie van de vorm van electromagnetische energie van 300MHz tot 3kHz. Radiofrequentie wordt chirurgisch reeds meer dan 50 jaar gebruikt voor coagulatie. Het werd populair in de cosmetische geneeskunde rond het jaar 2000 en is sedertdien uitgegroeid tot de gouden standaard voor huidverstrakking en weefselverjonging. Vaak wordt de voorkeur gegeven aan Radiofrequentie omdat dit een ‘kleurenblinde’ techniek is, wat betekent dat het chromofoor geen melanine is. Radiofrequentie is veilig voor alle huidtypes en zonder complicaties als de juiste parameters worden gebruikt.

Het werkingsmechanisme van radiofrequentie is het veroorzaken van een aantal biologische reacties in het weefsel doordat er een door hitte veroorzaakte ‘wonde’ in de dermis wordt veroorzaakt. Door het lichaam kinetische energie te laten produceren, kunnen we het wondhelingsproces triggeren. (oedeem, erytheem gevolgd door de creatie van nieuw collageen, ontspannen van de elastine vezels en stimulatie van de fibroblasten).

Werkingsmechanisme RF

1 | Electrische stroom geleid door het weefsel verhoogt de botsing van ionen
2 | Kinetische energie wordt omgezet in thermische energie
3 | Hitte veroorzaakt gecontroleerde schade aan het huidweefsel
4 | De schade triggert het natuurlijke herstelproces
5 | Weefselvernieuwing en herstel

Alle radiofrequentie is bipolair, dat betekent dat elke actieve electrode een aantrekkende electrode (een positieve en negatieve uitwisseling tussen de elektrodes) heeft.

Monopolaire en unipolaire technieken waren de eerste in de esthetische industrie (terug in 2000) en daarna kwamen de bipolaire systemen (rond 2002), die nog steeds populair zijn. Drie polen of tripolair werd de nieuwe norm op de markt in 2009 en vanaf 2010 tot op vandaag is de gouden standaard multipolaire radiofrequentie.

In een monopolair systeem passeert de elektrische stroom door één enkele electrode richting een aardingsplaat. Deze configuratie creëert een hoge energiepiek aan het oppervlak van de elektrodes met een potentieel voor diepe penetratie en weefselverhitting. Vaak is het gebruik van extra koeling op het huidoppervlak nodig om de epidermis te beschermen en de hitte enkel in de diepte effect te laten hebben. Bij bipolaire systemen passeert de elektrische stroom tussen twee elektrodes op een vaste afstand. Deze configuratie heeft een beter gecontroleerde  stroomdistributie, maar de diepte van de penetratie is beperkt tot de helft van de afstand tussen de twee elektrodes.

De multipolaire energie in de Venus Concept MP² technologie is uniek doordat het gaat om een combinatie van bipolaire elektrodes die elk afzonderlijk de capaciteit hebben om positief of negatief te zijn. Het gepatenteerde algoritme verandert 1 miljoen keer per seconde. Wanneer een electrode positief is, zijn de ontvangende elektrodes negatief. Deze continue verandering laat verschillende penetratie dieptes toe en creëert een diepe hittematrix in het weefsel, zonder hittepieken, risico of pijn, wat vaak met monopolaire en bipolaire applicaties wordt geassocieerd. De afstand tussen de verschillende elektrodes is de verste op de markt, waardoor de diepste, veilige penetratie kan geclaimd worden.

 

Unieke combinatie

De Venus Concept apparatuur passen radiofrequentie en electromagnetische pulsen samen toe in elke behandeling. Terwijl de radiofrequentie de fibroblasten stimuleert en beschadigd collageen vervangt, verhoogt de PEMF het aantal fibroblasten die in staat zijn om nieuw collageen in het weefsel aan te maken. Door de circulatie en vascularisatie van het weefsel te verhogen, krijgt de huid een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof.

Verschillende indicaties kunnen met één behandeling worden aangepakt omdat de geleverde energie inwerkt op verschillende werkingsmechanismen, wat leidt tot een verhoogde behandelefficiëntie.

Behandelindicaties

  • Niet-chirurgische silhouette verandering
  • Huidverstrakking & lifting
  • Rimpelvermindering
  • Cellulite vermindering

Voor gelaat, hals en lichaam

© Venus Concept - 2024 | Website by Debugged